Over Cadzand

Het dorpje Cadzand in Zeeland ligt verder landinwaarts dan de kustplaats Cadzand-Bad. Vanaf 2003 behoort het tot de gemeente Sluis: die stad is ook het bezoeken waard en maar op 10 minuten rijden afstand!

Cadzand_beltmolen_Nooit_GedachtAls je het dorp binnenrijdt kun je de typische Windmolen Nooitgedacht uit 1898 zien liggen. Het is een pension geweest, en er heeft ooit een bar in gezeten. Tegenwoordig is de molen weer maalvaardig en in bedrijf.

De belangrijkste redenen om Cadzand (Bad) te bezoeken zijn de zee en het strand. Maar het is ook een bekende plek, samen met het nabijgelegen natuurgebied Het Zwin, om haaientanden te zoeken. Midden in de duinen kun je uren struinen naar deze schitterende kleine (en soms grote!) zwarte fossielen. Ze zijn tussen de 25 en 60 miljoen jaar oud!

Lees hier het werkstuk van mijn dochter over haaientanden.  Een leesbaar, informatief stuk rond de oorsprong, kleur en vormen van de tanden!

Cadzand-bad kent vele leuke winkeltjes en geweldige restaurants aan de boulevard De Wielingen. Pure C zit er in het strandhotel: geen kleintje! Maar ook voor een pizza of snack kunt u terecht. En vele zaken verkopen strandspullen, tegen meer dan redelijk tarief (uit eigen ervaring).

Er wordt de afgelopen jaren flink bijgebouwd in Cadzand, want het moet zich kunnen meten met de betere Belgische badplaatsen. Die stijl van bouwen zie je nu dan ook steeds meer terug. De oude Knokse stijl, die ook wel Normandisch wordt genoemd, is een inspiratie voor een groot deel van de huidige ontwikkelingen in Cadzand.
Cadzand